HARMANDAR “FETHİYE ÜNİVERSİTESİ MUTLAKA KURULMALIDIR”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eski rektörü ve Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mansur Harmandar başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısında Harmandar, Fethiye Üniversitesinin mutlaka kurulması gerektiğini belirtip, “Fethiye Yükseköğretim Kurumları nitel ve nicelik olarak buna hazırdır. Ama daha da geliştirilmelidir. Fethiye 3 Fakültesi ve 2 Yüksekokulu ile Üniversite olmayı fazlasıyla hak eden yükseköğretim altyapısına sahiptir. Fethiye’nin il olmasını ve Fethiye Üniversitesinin kurulmasını fazlasıyla hak etmektedir” dedi.

Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği Yönetim Kurulu toplantısı Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası salonunda yapıldı. Toplantıya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eski rektörü ve Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mansur Harmandar ile Yönetim Kurulu üyeleri Durmuş Arıcan, Murat Soydan, Uğur Çaçaron ile birlikte üye Ercan Çınaroğlu Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı  Onur Ugan ile diğer yetkililer katıldı. Fethiye’nin il olması ve Fethiye’ye Üniversite kurulmasının görüşüldüğü toplantıda Fethiye halkının tüm kamu kurulum ve kuruluşlarının bu konularda bir ve bütün olarak el ele çalışması ve fikren buna hazırlanmasının altı çizildi. Toplantı ile ilgili olarak açıklamada bulunan Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Mansur Harmandar; “Fethiye Yükseköğretim Kurumları nitel ve nicelik olarak buna hazırdır. Ama daha da geliştirilmelidir. Fethiye 3 Fakültesi ve 2 Yüksekokulu ile Üniversite olmayı fazlasıyla hak eden Yükseköğretim altyapısına sahiptir. Fethiye’nin il olmasını ve Fethiye Üniversitesinin kurulmasını fazlasıyla hak etmektedir“ dedi.

“FETHİYE’LİLER OLARAK İSTEMESİNİ BİLMELİYİZ”

Harmandar, “Üniversiteler ülkenin kalkınmasında son derece önemlidir. Üniversiteler bilimin, sanatın merkezidir. Yeni bir gelişim olacaksa bunun araştırmaları üniversitede olması gerekir. Derneğimiz Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma ve Destekleme Derneği olarak Fethiye’deki Yükseköğretim kurumlarının kurulması ve geliştirilmesi, yaşatılması konusunda geçmişi ile yeni faaliyetleri hakkında toplanmış bulunuyoruz. Derneğimizin amacı da budur. Fethiye sevgisi ve aşkıyla yaşayan bir insanım. Çocukluğumdan beri burada yaşıyorum. Çocuk gidip niye diğer illerde okusun. Fethiye’de Yüksekokul da olacak, fakültede olacak, üniversite de. Muğla’nın tüm ilçeleri başta Seydikemer üzere hepsinde fakülte ve yüksekokulun sağlanması gerekir. Bununla ilgili belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerimiz ile birlikte rektörlüğüm döneminde çalıştık. Karaçulha’da Orman Genel Müdürlüğünden 1500 dönümlük alan Üniversite için tahsis ettirildi. Karaçulha’daki işletme fakültesi Behçet Saatcı döneminde yapılmıştır. Her şeyi devletten beklememek gerekiyor. Biz bir adım atacağız ki devletten istemeye hakkımız olsun. Fethiyeliler olarak istemesini bilmeliyiz. El birliği ile el ele olup, gündeme getirmemiz gerek. Gündemde yoksa bile gündemi bizim yaratmamız gerekiyor. Bu konuda yetkili olan herkes ile temasa geçmek lazım. Derneğimiz bu konularda kamu kurum ve kuruluşlar ile birlikte çalışmayı arzu etmektedir. “ifadelerinde bulundu.

“TEMELLERİ 10 YIL ÖNCE ATILDI”

Harmandar,” Fethiye Üniversitesi’nin temelleri yaklaşık 10 yıl önce atılmıştır. Bu süreç devam etmektedir. Öğrencilerimizin daha rahat eğitim alabileceği iyi ortamlar hazırlamak istiyoruz. Önce dershane bloğu, sonra da altyapısı yapılır. Öğrenci gelir, öğretim üyeleri de gelir. Öğrencinin daha iyi eğitim alması için sosyal ortamı da önemli. Bu yüzden toplantı salonlarından yüzme havuzu, kapalı spor salonundan daha birçok etkinliğin yer alacağı yer gerekiyor. Seydikemer’de de buna ihtiyaç var. Toplumumuzun da bunu bilmesi gerekir. Tüm hayırseverleri de bu konuda desteğe çağırmak istiyorum. Duyduk duymadık demesinler. Şu anda belediye başkan adayları da Fethiye Üniversitesi olması gerekir demeliler. Fethiye’nin de il olmasını bütün aday adaylarının kabul edip istemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Gündemde böyle bir şey yok diye gündeme getirmemek olmaz. Şu an İşletme Fakültesi ile Ziraat Fakültesi faaliyette. Ayrıca Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulunu da Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak yükselttik. Neden 3 fakülteye ihtiyaç var? YÖK’e göre üniversite olarak 3 tane fakülte olması gerekiyordu, hala bu durum geçerlidir. Bunun yanında Seydikemer’de de 4 yıllık Yüksekokulu açtık, lisans eğitimi vermektedir. Ayrıca 2 Yüksekokulumuz da devam ediyor. Toplam 5-6 tane Yüksek Öğretim kurumu faaliyettedir. Bir zaman gelecek Muğla’dan ayrılacağız. Fethiye il olacak. Fethiye ne zaman il olur bu bilinmez. Sonunda Fethiye Üniversitesi olacak, adı değişik olabilir fakat kurulacaktır. Buna toplum olarak hazır hale gelmemiz gerek. Fethiye’nin il olması adına da el birliği ile de hazır olmamız lazım. Fethiye’deki Yüksek Öğretim kurumları üniversite olmayı hak etmiştir. Ayrıca Fethiye ilçemizde tarihi zenginlikleri, coğrafi konumuyla, ekonomik potansiyeliyle il olmayı hak etmiştir. Bu durumlara hazır olmamız gerekiyor. Bu doğrultuda Fethiye halkı başta olmak üzere tüm kamu kuruluş ve kuruluşları ile birlikte bir ve bütün olarak, el ele çalışılmalı ve fikren buna hazırlanmalıdır. Fethiye aşkı ve sevgisiyle dolu herkesi, Fethiye Yükseköğretim Kurumlarının gelişmesine katkıda bulunmaya Fethiye Üniversitesinin açılmasına destek olmaya derneğimizle ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü ile birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Fethiye büyüme ve gelişme potansiyeline sahip en önemli  ilçelerden biridir. Bugünlerde kamuoyunda ve basında Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkarılacağı konuşulmakla birlikte, Üniversite olmayı fazlasıyla hak eden Yükseköğretim altyapısına da sahiptir. Fethiye il olmayı ve Fethiye Üniversite’sinin kurulmasını fazlasıyla hak etmektedir“ şeklinde konuştu.

Haber Servisi